ניוקי אביבי מקמח כוסמין לבן עם גבינה כחולה

מעיין סימן טוב

אפייה: מחבת, 5 דקות

לניוקי

385 גרם (2+3/4 כוסות) כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1+1/4 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה (מומלץ) - 1 ק"ג אחרי קילוף ובישול
4 חלמונים L
20 גרם (1 כף) מלח

לרוטב גבינה כחולה

50 גרם גבינת סנט אגור (או כל גבינה כחולה עשירה שאוהבים)
240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח

אופן‭ ‬ההכנה לניוקי

מאדים בסיר עם מים ומעט מלח את תפוחי האדמה עד לריכוך (סכין שננעצת נכנסת בקלות).
מוציאים מהמים ומקררים לגמרי.
מקלפים ומגררים על פומפייה לתוך קערה בינונית.
מוסיפים לקערה את קמח הכוסמין הלבן ואת החלמונים. מתבלים במלח.
מערבבים את כל החומרים ואוספים לגוש. לא לשים את הבצק.
מחלקים את הבצק ל-4. כל חתיכה מגלגלים על משטח נקי ומקומח קלות לנחש בקוטר 1 ס"מ.
חותכים לחתיכות בקוטר של 1.5 ס"מ בערך.
מקמחים את הניוקי בעדינות בקמח ומעבירים למסננת. מנפים בעדינות את שאריות הקמח מהניוקי במסננת.
מניחים בשכבה אחת על מגש מרופד בנייר אפייה.
מקררים עד לשימוש (בשלב הזה ניתן להקפיא את הניוקי).

רוטב גבינה כחולה

בסיר בינוני שמים את השמנת והגבינה הכחולה.
מביאים כמעט לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב עד שכשטובלים כף הפוכה לתוך הרוטב ומוציאים הרוטב מכסה את הכף בשכבה דקה.
טועמים ואם צריך מוסיפים מלח. 

הגשה

במחבת בינונית וכבדה ממיסים חמאה עד שהיא כמעט חומה.
מוסיפים את הניוקי ומטגנים אותם עד שמשחימים וקריספיים.
במחבת נפרדת מחממים את הרוטב.
יוצקים את הרוטב לצלחת ומסדרים את הניוקי הזהובים מעל.
מגישים חם.
ניתן לפזר פרמזן מעל.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי