מרק קובה דלעת

רונית טברון

בישול: 15 כופתאות

לקובה, 15 כופתאות

2+1/4 כוסות סולת חיטה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1 כוס מים

1/4 כפית מלח

למלית בשר

250 גרם בשר טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

חופן עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק

מלח ופלפל לפי הטעם

למי שאוהב, 1/4 כפית בהרט לקובה

למרק

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 כרשה קצוצה

1 גזר חתוך לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

4-3 עגבניות (רצוי תמר) חתוכות לקוביות

500 גרם קוביות בינוניות של דלעת 

חופן עלי פטרוזיליה וכוסברה

1 כף מייפל/סוכר חום

1 כף מיץ לימון טרי

1 קופסת רסק עגבניות

מלח ופלפל לפי טעם

מים רותחים לגובה 2/3 הסיר

אופן‭ ‬ההכנה

כופתאות קובה

מערבבים את הסולת, המלח והמים 5 דקות ונותנים לתערובת לנוח כ-20 דקות. הסולת תספוג את הנוזלים והתערובת תיעשה גמישה ונוחה לעבודה. 

מאחדים את כל רכיבי מלית הבשר לתערובת אחידה. נותנים לתערובת לנוח כ-10 דקות. קורצים כדורי בשר (לגודל של עגבניות שרי עגולות).

מרטיבים ידיים וקורצים כדורי בצק סולת בגודל של כדור פינג פונג. משטחים את הכדור על כף יד רטובה לעובי אחיד. במרכז המשטח מניחים כדור בשר, עוטפים את הבשר עם הבצק לכיסוי מושלם ומכדררים עד קבלת כדור סימטרי.

חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבשר, מסדרים את כדורי הקובה בצלחת, מקפידים שלא יגעו זה בזה למנוע הידבקות. 

מרק

 

מטגנים בצל וכרשה בסיר עמוק עם 2 כפות שמן עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום, הגזר, הקישוא, העגבניות והדלעת, רסק עגבניות, מלח, פלפל, מייפל ולימון, מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.

מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה.

בידיים רטובות מכדררים כל כופתאה לכדור סימטרי, מכניסים בזהירות לסיר המרק ומביאים לרתיחה. כשהכופתאות יתחילו לצוף מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות.

מתקנים תיבול במידת הצורך.

 

מגישים עם פטרוזיליה טרייה קצוצה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים