טורטיות עם מעורב דגים ואיולי חריף

 

טורטיות מקמח קמוט מלא 100%

כ-8 טורטיות

חומרים

240 גרם (2 כוסות פחות 1 כף) קמח קמוט מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית מלח

60 מ"ל (4 כפות) שמן זית

200 מ"ל (3/4 כוס + 2 כפות) מים

אופן ההכנה

בקערה בינונית של מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים קמח ומלח.

מוסיפים שמן ומים.

לשים 3-2 דק' במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון ומניחים במקרר ל-10 דק' מנוחה. שימו לב שהבצק יהיה חלק ודביק.

מעבירים למשטח מקומח היטב ועובדים עם ידיים מקומחות קלות. מחלקים ל-8 כדורים. מרדדים לעיגול.

מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. מניחים כל פעם טורטייה אחת. צורבים כדקה אחת. הופכים לצד השני וצורבים עוד כדקה עד שהטורטיה מזהיבה קלות. מורידים מהאש ומכסים במגבת.

מעורב דגים

חומרים

1 ק"ג לברק ומוסר ים (אפשר אחד מהם או שילוב של שניהם) - נקי מעור ועצמות וחתוך לקוביות בינוניות

3 בצלים סגולים, פרוסים לפרוסות בינוניות

4 שיני שום, פרוסים דק

1/2 חבילת כוסברה

1 צ'ילי אדום - פרוס דק, כולל גרעינים (אם מעדיפים פחות חריף אפשר לנקות את הגרעינים)

גרידה מ-1 לימון

1 כפית גדושה בהרט

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית גדושה סומק

מלח ופלפל שחור

1/2 כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה

מחממים במחבת רחבה 4 כפות שמן זית. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים כ-3 דק'. מוסיפים את השום הפרוס, מלח + פלפל שחור וממשיכים לטגן עד שהבצל מתקרמל.

מוציאים לצלחת ומניחים בצד.

מחממים שוב את אותה המחבת. מוסיפים 4 כפות שמן זית איכותי. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הדג ואת פרוסות הצ'ילי ומטגנים 1 דקה.

מוסיפים לדג את הבצל המקורמל, את גרידת הלימון ואת התבלינים ומטגנים עוד כ-6-5 דק'.

מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה. מתקנים טעמים אם צריך.

מגישים מעל טורטייה מקמוט מלא בליווי איולי חריף.

איולי חריף

חומרים

2 כוסות מיונז

1/4 כוס ממרח צ'ילי (ממליצה על רוטב סיראצ'ה)

2 כפות מיץ ליים / לימון

1 כף מלח גס

1/2 כף תבלין צ'ילי יבש

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים יחדיו. מתקנים טעמים. שומרים בקופסה במקרר עד שבוע אחד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

יום העצמאות