מיני פיתות מקמח כוסמין 70%

25-22 פיתות קטנות

אפייה: תנור מחומם ל-175 מעלות, 5 דקות

חומרים

500 גרם (3.5 כוסות) קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
11 גרם (1 כף) שמרים יבשים
10 גרם (1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

360 מ"ל (1.5 כוסות) מים

30 מ"ל (2 כפות) שמן זית

3/4 כף מלח

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים קמח, שמרים, סוכר ומים בקערת מיקסר.
לשִׁים במהירות נמוכה עם וו לישה 1 דקה לאיחוד החומרים. מוסיפים את השמן ולשים כ-6 דקות נוספות. מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. לשים 2 דק', עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מכסים את הבצק ומניחים להתפחה כשעה, עד שמכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לחלקים שווים כמספר הפיתות הרצויות ומעצבים לכדור חלק.
מניחים את הכדורים על נייר אפייה מקומח, מקמחים קלות את הכדורים ומכסים במגבת להתפחה נוספת של כ-30 דקות.
מרדדים כל כדור לדסקית שטוחה. מניחים את הפיתה השטוחה על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת חדשה יבשה כדי למנוע התייבשות.

מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים את הפיתות על אבן שמוט או על תבנית הפוכה חמה ואופים כ-5 דק' עד שהתחתית הזהיבה והפיתה התנפחה. הופכים את הפיתה ואופים עוד כדקה. מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת נקייה יבשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

יום העצמאות