מיני סופגניות

אסטלה - כיתת אומן לקונדיטוריה
חומרים

500 גרם קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
40 גרם שמרים טריים
220 גרם מים
30 גרם סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
2 גרם מלח
3 חלמונים
30 גרם חמאה מומסת
כף ברנדי / רום / למונצ'לו
גרידת לימון מ-2 לימונים

אופן‭ ‬ההכנה‭

מפוררים את השמרים לתוך הקמח.
מוסיפים את יתר החומרים לקערה. את המלח מוסיפים בסוף.
לשים ידנית או במיקסר חזק עם וו לישה, עד לקבלת בצק מאד קשה ולא דביק בעל מרקם הומוגני.
מכסים את הקערה בניילון לא נצמד ומשאירים לבצק הרבה אויר לנשימה. לא לחנוק בניילון נצמד!
לאחר כ-45 דקות "מפילים" את הבצק ונותנים לו לתפוח שוב במשך כ-20-15 דקות.
מחלקים לכדורים של כ-35 גרם (גודל של אגוז מלך), מכדררים ומניחים על משטח מקומח קלות.
מתפיחים כ-20 דקות נוספות, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
מחממים שמן ל-180-170 מעלות, ומעבירים בזהירות את הסופגניות לשמן החם הפוכות, כשהחלק העליון בשמן. מטגנים כדקה-דקה וחצי מכל צד.
מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
מפדרים אבקת סוכר מעל וממלאים בריבה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי