צילום: שניר (סופגי) גואטה

מיני בגט צרפתי עם זיתים ללא לישה

קרן אגם
אפייה: 9 מיני בגט, 180 מעלות
לבצק

500 גרם קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
5 גרם שמרים יבשים 
2 כפיות גדושות מלח דק
10 גרם דבש
360 מ"ל מי ברז
כוס זיתים ירוקים פרוסים לעיגולים

לאפייה

4-3 קוביות קרח

אופן ההכנה

מכינים את הבצק לילה קודם: מניחים בקערה את כל חומרי הבצק פרט לזיתים, ובעזרת כף עץ מערבבים מעט (כ-20 שניות) רק עד לאיחוד של החומרים.

מוסיפים את הזיתים ושוב מערבבים מעט. במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים מעט מים.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של 15-12 שעות בטמפרטורת החדר. לא במקרר!

 

למחרת:

מחממים תנור ל-225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מניחים בתחתית התנור תבנית מתכת קטנה ומשאירים אותה להתחמם.

מקמחים משטח עבודה בהמון קמח. מוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח ומקמחים את כולו.

מחלקים את הבצק לתשעה חלקים שווים בגודלם.

מותחים את הבצק בעזרת הידיים על המשטח המקומח, ליצירת עלה ארוך וקצת רחב.

מקפלים שליש תחתון של הבצק לאמצע ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל קטן.

הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומעצבים עם הידיים, כדי ליצור גליל שהצדדים שלו צרים יותר מהמרכז.

מניחים את הגליל על תבנית התנור ובעזרת סכין חדה מאוד חותכים שני חתכים לאורך הבצק באלכסון.

כשכל תשעת הבגטים מוכנים, זורקים את קוביות הקרח לתבנית שבתחתית התנור ומיד מכניסים לתוכו את הבגטים.

אופים כ-20 דקות עד שהבגטים שחומים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים