מאפקייקס בננות ושוקולד צ'יפס מקמח כוסמין לבן

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות, 40-30 דקות

חומרים

120 גרם חמאה רכה (לקאפקייקס) / 200 מ"ל (1 כוס) שמן (למאפינס)
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
2 ביצים

350 גרם (4-2) בננות
3 גרם (1 כפית) סודה לשתייה

1.5 גרם (1/2 כפית) אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

210 גרם (1+1/2 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1/2 כוס אגוזים קצוצים

1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ

אופן‭ ‬ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מקציפים את החמאה או השמן עם הסוכר בקערת המיקסר.

מוסיפים את הביצים ומקציפים. מוסיפים את הבננות ומערבבים.

מוסיפים את שאר החומרים לתערובת ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
יוצקים את הבלילה לכוסות קאפקייקס עד ל-2/3 מגובהן.

אופים 40-30 דק' בתנור מחומם ל-170 מעלות, עד להשחמה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: מנחם גרייבסקי