מאפינס‭ ‬שוקולד‭ ‬ושקדים

אפייה: תבנית ל-12 מאפינס גדולים עם עטרות נייר או מאפינס אישיים
תנור מחומם ל-200 מעלות, 22-18 דקות

חומרים

210 גר' קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

70 גר' קקאו

4.5 גר' (1.5 כפיות) אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1 ביצה

100 גר' סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

180 מ"ל (3/4 כוס) חלב שקדים / חלב רגיל

80 מ"ל שמן קנולה

1/2 כפית תמצית שקדים

2/3 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

מערבבים בקערה בינונית קמח, קקאו, אבקת אפייה, מלח ו-1/3 כוס שקדים פרוסים.

בקערה נפרדת מערבבים ביצה וסוכר. מוסיפים שמן, חלב ותמצית שקדים.

מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים בעדינות רק עד לאיחוד. לא לערבב יותר מדי.

ממלאים את שקע המאפינס עד ל-2/3 מגובהו. מפזרים מעל פרוסות שקדים. טופחים מעט על השקדים כדי להדביק אותם לבלילה.

אופים בתנור שחומם מראש 22-18 דק' או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. להיזהר לא לאפות יותר מדי.

ניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות