מאפינס וניל עם תותים ושוקולד נוטלה

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, כ-9 מאפינס

חומרים

210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 ביצה

50 גרם שמן קנולה

80 גרם (1/3 כוס) שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

150 גרם (1 כוס) תותים קצוצים

1/3 כוס נוטלה

אופן הכנה

מערבבים בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה ומלח.

בקערה נפרדת מערבבים היטב סוכר, ביצה, שמן, שמנת חמוצה ותמצית וניל.

מוסיפים את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים, מערבבים בזהירות ונזהרים לא לערבב יתר על המידה (התערובת תהיה סמיכה).

מקפלים בעדינות את התותים הקצוצים.

ממלאים מהתערובת בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או בעטרות נייר עד חצי הגובה. מניחים כפית נוטלה במרכז כל מאפינס ומכסים עם תערובת נוספת (עד 3/4 גובה).

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 17-20 דק' או עד שהמאפינס קיבלו צבע זהוב יפה וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי מפירורים.

מוציאים מהתבנית אל רשת צינון ומקררים לגמרי. ניתן להגיש עם מוס תותים מעל.

מוס תותים

100 גרם תותים

100 גרם סוכר

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

חותכים את התותים לחצאים, מניחים בסיר ומפזרים מעל את הסוכר.

משאירים בסיר למנוחה בין שעה ללילה שלם.

מבשלים את התותים על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך מעט.

בעזרת בלנדר מוט / בלנדר / מעבד מזון, טוחנים את התותים לתערובת סמיכה וחלקה יחסית (לא חייבת להיות חלקה לגמרי, ניתן להשאיר קצת חתיכות בסירופ ליצירת מרקם מיוחד במוס).

מניחים בצד לקירור מלא.

מקציפים את השמנת המתוקה בקערה של מיקסר עם מטרפה, לקצפת יציבה.

בעזרת מרית, מקפלים בעדינות את סירופ התותים לתוך הקצפת.

מעבירים לשק זילוף עם הצנתר הרצוי ומזלפים מעל המאפינס.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות