מאפינס וניל ופירות יער

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית שקעים ל-12 מאפינס גדולים עם עטרות נייר

חומרים

280 גר' (2 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

6 גר' (2 כפיות) אבקת אפייה

2 ביצים

150 גר' (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כוס שמנת חמוצה

1 כפית גרידת לימון, קצוצה דק

70 מ"ל (1/3 כוס) שמן קנולה

2 כפיות תמצית וניל / 1 כפית מחית וניל

1/4+1 כוסות תערובת פירות יער קפואים

סוכר גבישי לקישוט

אופן ההכנה

מנפים לקערה קטנה קמח ואבקת אפייה.

בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, שמנת חמוצה, גרידת לימון, שמן ותמצית וניל. מערבבים היטב עד שחלק.

מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.

מפזרים מעל התערובת את פירות היער ומערבבים פעם אחת וזהו!

ממלאים את תבנית השקעים בתערובת, 1/2 כוס בכל שקע (2/3 מגובה השקע).

מפזרים מעל סוכר גבישי.

אופים 12 דק' או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים.

מקררים בתבנית.

ניתן להגיש עם קצפת.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות