מאפה שמרים במילוי בשר, כבדים ותמרים

שף אפרת ליבפרוינד

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, 30 דקות, 15 מאפים

לבצק

50 גרם (1 קובייה) שמרים

8 גרם (2 כפיות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

80 גרם (שליש כוס) מים חמים

420 גרם (3 כוסות) קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

420 גרם (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם מרגרינה

100 מ"ל (חצי כוס) שמן

2 ביצים קטנות

2 חלמונים

1 כפית גדושה מלח

240-160 מ"ל ( עד 1 כוס) מים

אופן‭ ‬הכנת הבצק

מפוררים את השמרים בקערת המיקסר.

מוסיפים את הסוכר ושליש כוס מים חמים ומניחים לתסוס רבע שעה.

מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות, לקבלת בצק גמיש. מתפיחים שעה וחצי.

למלית

4 כפות שמן

4 בצלי שאלוט פרוסים דק (או בצל רגיל אחד)

4 שיני שום קצוצות

150 גרם כבד עוף צלוי וחתוך לקוביות קטנות או פרגית טחונה

150 גרם בשר טחון

רבע כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס טרי

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס צנוברים קלויים

2 כפות סילאן

6 תמרים מזן מאג'הול חתוכים לקוביות קטנות

אופן הכנת המלית

מטגנים את בצלי השאלוט והשום כ-10 דקות במחבת שטוחה על להבה קטנה מאוד.

מוסיפים את הבשר והכבדים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.

מוסיפים את התבלינים ואת שאר רכיבי המלית, מטגנים 2 דקות נוספות ומסירים מעל האש. מצננים.

הכנת המאפים

מחלקים את הבצק לכ-15 כדורים. מרדדים כל כדור לעיגול שטוח בקוטר 10 ס"מ וחותכים אותו למרובע.

במרכז כל ריבוע מניחים 2 כפות גדושות של מלית. מרימים את הריבוע ממשטח השיש ומניחים אותו בתבנית מאפינס או בתבנית בצורת חצי כדור. נותנים לשאריות הבצק ליפול מעט אל מחוץ לשקע.

מורחים את קצוות הבצק הבולטים בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות, עד להשחמה נאה. מקשטים בתאנים טריות ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים