לחמניות כוסמין ובהרט

תומר בלס, הלחם של תומר

אפייה: 25 לחמניות, 200 מעלות, 10 דקות + 160 מעלות, 6-5 דקות

חומרים

800 גר' (כ-6 כוסות) קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

40 גר' (2 כפות) דבש

60 גר' שמרים טריים

150 גר' חמאה

510 מ"ל (כ-2 כוסות) חלב

22 גר' (כ-1 כף) מלח

3 גר' בהרט

אופן‭ ‬ההכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הדבש, השמרים הטריים, החמאה והחלב עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח. אם מרגישים שצריך עוד קמח/חלב זה הזמן להוסיף. מערבבים במהירות גבוהה כ-8-6 דקות עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש רך, נעים ולא דביק. בדקה האחרונה מוסיפים את הבהרט.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים אותו מעט ומחלקים לכ-25 חתיכות שיגולגלו לצורת כדור. 
פותחים את הכדורים בעזרת היד ומשטחים אותם (כמו שעושים קדה). מכינים ריבועי נייר אפייה קטנים ושמים אותם על הריבועים. מקפלים את הבצק לשניים על גבי נייר האפייה, כך שתיווצר צורת "פקמן". 
מניחים את הלחמניות בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים למשך כשעה או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. 
מורחים את הלחמניות בחלב מדולל במים.
מחממים תנור בטורבו ל-200 מעלות ומניחים מגש ריק בתחתית התנור.
רגע לפני הכנסת הלחמניות לתנור זורקים כמה קוביות קרח למגש.
מכניסים את תבנית הלחמניות ואופים כ-10 דק' בחום של 200 מעלות ועוד מס' דק' בחום של 160 מעלות. 
כשהלחמניות מוכנות שולפים את נייר האפייה מתוך הלחמנייה ומורחים ממרח שוקולד או כל ממרח ורוטב שבא לנו.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי