לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

לחמניות כדורי חמאה ושום

שף אפרת ליבפרוינד

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, 20-15 דקות

ללחמניות חמאה ושום

25 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

כוס ורבע עד כוס וחצי מים פושרים

500 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

50 גרם חמאה מומסת

1 כפית מלח

לציפוי

50 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

חופן עירית או פטרוזיליה קצוצה דק

אופן‭ ‬ההכנה

מפוררים את השמרים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר וחצי כוס מים פושרים. מניחים לתסיסה ל-20 דקות. תוך כדי לישה איטית מוסיפים קמח, חמאה, מלח ועוד כוס מים. לשים כ-10 דקות ומניחים לתפיחה למשך שעה במקום חמים.

יוצרים מהבצק כ-60 כדורים קטנטנים ויוצרים מהם לחמניות הבנויות מתשעה או מארבעה כדורים (מניחים את הכדורים זה ליד זה עם רווח קטן ביניהם כדי לאפשר תפיחה טובה).

למראה מושלם ניתן לסדר את הכדורים בתוך רינג ריבועי.

מניחים לתפיחה נוספת של רבע שעה.

אופים רבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

בזמן שהלחמניות נאפות ממסים את החמאה ומוסיפים לה שתי שיני שום כתושות ואת העירית או הפטרוזיליה.

מוציאים את הלחמניות מהתנור, מברישים אותן בתערובת החמאה ומחזירים לתנור להשלמת האפייה - עד להשחמה נאה.