לחמניות באן מאודות וצבעוניות, במילוי חזה עוף מאודה וסלט קולסלאו אסייתי

הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סוויסה

אידוי: 15 לחמניות במשקל 40 גר' כל אחת

ללחמניות

500 גרם קמח פיצה נאפולי איטלקי טיפו 00 מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

60 גרם סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

15 גרם שמרים יבשים

5 גרם אבקת אפייה

240 מ"ל מים פושרים

25 מ"ל שמן קנולה

10 מ"ל חומץ אורז

5 גרם מלח

2-1 כפיות אבקת תרד / אבקת ברזל שחור של רזברי - לא חובה

למילוי ללחמניות

1/4 כרוב חתוך לרצועות דקות

1 גזר קלוף, מגורד בפומפיה גסה

3 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות מיונז

2 כפות רוטב צילי מתוק

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

1 כף חומץ אורז

1 כף שמן צ'ילי חריף (אופציונלי)

1/4 כוס בוטנים / אגוזי קשיו קצוצים

1 חזה עוף מאודה (בסיר אידוי של הלחמניות), חתוך לרצועות דקות

1 כפית רוטב סויה

פלפל

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים.

מוסיפים חצי מכמות המים יחד עם השמן והחומץ ולשים כ-1 דקה.

מוסיפים את שאר המים וממשיכים ללוש כ-3 דק'. מוסיפים את המלח.

ממשיכים ללוש כ-7-5 דק' עד קבלת בצק חלק ומעט דביק.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כ-25 דקות.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם, מכסים במגבת נקייה ומניחם בצד לתפיחה נוספת כ-30 דק'.

בינתיים מחממים סיר אידוי ומשמנים את הרשת שעליה נניח את הבצק.

מניחים מספר לחמניות בתוך סיר האידוי, מכסים ומאדים כ-10 דקות, עד שהלחמניות מבריקות וקלות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. ממשיכים את התהליך עם שאר הלחמניות.

מילוי

מערבבים את כל החומרים חוץ מהעוף לקבלת סלט קולסלאו. טועמים ומתקנים אם צריך.

חוצים את הלחמניה כמעט עד הסוף.

מניחים בתוך הלחמנייה סלט עם הרוטב שנאסף, מוסיפים מעל רצועות עוף ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים