"לחם" תמרים וצנוברים

אפייה: 1 תבנית אינגליש קייק, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים‭

210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1.5 כפיות אבקת אפיה
1 כוס תמרים, מגולענים וקצוצים
1/2 כוס צנוברים
160 גרם (2/3 כוס) סוכר חום
125 גרם חמאה
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
2 ביצים

אופן ההכנה‭

מורחים את התבנית בחמאה מומסת ומצפים בסוכר לבן.
מערבבים קמח כוסמין לבן ואבקת אפייה בקערה בינונית.
מוסיפים לקמח את התמרים הקצוצים ואת הצנוברים.
בסיר בינוני מחממים סוכר חום, חמאה וחלב עד להמסה מלאה.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את תערובת הקמח והתמרים לסיר ומערבבים היטב עם כף עץ.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית משומנת היטב ומשטחים.
אופים כשעה-1.5 שעות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
מניחים לקירור 10-5 דק'.
הופכים על רשת צינון ומקררים לחלוטין לפני שפורסים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי