לחם תירס עם מרווה ודבש

לחם תירס עם מרווה ודבש

כ-12-10 מנות, תנור מחומם מראש ל-200 מעלות

חומרים‭

200 גרם (1 כוס) קמח תירס, לא אינסטנט
140 גרם (1 כוס) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
8 גרם (1 כף) אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 כפיות מרווה קצוצה + 12 עלים יפים
240 מ"ל (1 כוס) חלב
180 גרם (1/2 כוס) דבש
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
2 ביצה L
120 גרם חמאה

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מחממים מחבת כבדה, שניתן להכניסה לתנור, בתנור כ- 10 דק' (רצוי מחבת מברזל יצוקה).
בקערה מערבבים קמח תירס, קמח כוסמין לבן, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים 2 כפיות מרווה קצוצה. מערבבים היטב.
בקערה נפרדת טורפים חלב, דבש וביצה.
מוציאים את המחבת החמה מהתנור (בזהירות ועם כפפה נגד חום). מניחים בתוכה את החמאה ומערבבים לציפוי המחבת בחמאה המומסת.
יוצקים את מה שנשאר מהחמאה (מתוך המחבת), מלבד כ–2 כפות, לתוך תערובת הביצים. מערבבים היטב.
מניחים את עלי המרווה השלמים במחבת המשומנת. מצפים אותם בחמאה שבמחבת ומסדרים במרווחים בתחתית המחבת.
מוסיפים את תערובת הביצים לקערת הקמחים ומערבבים רק עד שמאוחד (לא לערבב יתר על המידה, התערובת תהיה רטובה ונוזלית).
יוצקים את התערובת מעל העלים במחבת.
אופים כ-22 דק', עד להשחמה מסביב לקצוות ועד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מקררים במחבת כ–10 דק'. 
הופכים לתוך צלחת, אם צריך, מסדרים יפה את העלים מעל.
מגישים חם בטמפ' החדר או חמים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

לוקיישן צילום באדיבות פרופ׳ אדריאן בועז