לחם שיפון בטחינה דקה במיוחד

ערן בורקין, לחם בורקין

אפייה: 2 כיכרות, תנור מחומם מראש ל-220 מעלות

חומרים, חלק א'

500 גרם קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם שמרים יבשים

750 מ"ל מים

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערה קמח, שמרים ומלח.

מערבבים את כל החומרים בקערה בינונית, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה. מחכים עד שהבצק יוסיף כשליש לנפחו (כ-3 שעות).

מערבבים שוב, עוטפים שוב בניילון ומכניסים למקרר ל-12 שעות עד 24 שעות.

חומרים, חלק ב׳

500 גרם קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם שמרים יבשים

20 גרם מלח

200 גרם תוספות: גרעיני חמניה/פשתן/גרעיני דלעת וכו' (לא חובה)

אופן ההכנה

מוציאים את הבצק מהמקרר, מוסיפים את שאר החומרים. מערבבים כ-5 דק'.

מחלקים ל-2 כדורים, מעצבים שתי כיכרות, מניחים על תבנית מקומחת ומכסים במגבת.

מניחים בצד להתפחה נוספת כ-1 שעה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-1 שעה, עד שהלחם מקבל גוון זהוב ומשמיע קול חלול כשנוקשים בתחתיתו.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי