"לחם" קישואים עם זיגוג לימון מתוק

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית משומנת 22x13 ס"מ

חומרים

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח מאליו מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/2 כפית מלח

2 ביצים

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

270 גרם (1+1/3 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/2 כוס רויון או יוגורט

1 גרידת לימון

1 כוס קישוא מגורד

לזיגוג

120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף חלב

אופן ההכנה

מערבבים בקערה בינונית קמח ומלח. מניחים בצד.

בקערה גדולה מערבבים היטב ביצים, שמן וסוכר.

מוסיפים מיץ לימון, רִוְיון וגרידת לימון ומערבבים היטב.

מקפלים פנימה את הקישוא.

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד מלא.

מעבירים לתבנית משומנת בגודל 22X13, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 45-40 דק'.

בזמן שהלחם נאפה מערבבים את חומרי הציפוי.

מוציאים את הלחם מהתנור, מניחים על רשת ויוצקים את הציפוי מעל הלחם בעודו חם.

מחכים שיתקרר ושהציפוי יתקשה לפני שחותכים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות