לחם פשתן

ראסל זקס, המאפייה של ראסל, ירושלים

להכנת הלחם הזה משלבים שלושה סוגי קמחים, והתוצאה - מעולה!

אפייה: תנור מחומם ל-210 מעלות, 30 דק' + 190 מעלות, 20-15 דק'

חומרים

500 גרם קמח חיטה כפרי הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

250 גרם קמח חיטה מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

250 גרם קמח שיפון מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם מלח ים

10 גרם שמרים טריים

650 מ"ל מים פושרים

כפית דבש

50 גרם זרעי פשתן (מושרים שעה ב-50 מ"ל מים)

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים את שלושת הקמחים בקערה גדולה עם המלח והפשתן. בקערה נפרדת מערבבים יחד את השמרים, המים והדבש לתערובת אחידה. מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת הקמח, ומערבבים לבצק אחיד, לח ודביק. מכסים במגבת 10 דקות.

מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים.

מורחים כפית שמן זית על משטח העבודה. לשים את הכדורים עד שיהיו חלקים ועגולים.

משמנים תחתית של שתי קערות נקיות במעט שמן זית. מעבירים אליהן את הכדורים ל-10 דקות.

מחזירים את הכדורים למשטח העבודה. לשים פעם נוספת ויוצרים כדורים עגולים וחלקים.

מחזירים את הבצק לקערות, מכסים ומשאירים במקום חמים במשך שעה.

מפזרים מעט קמח על משטח העבודה, עליו מניחים את הבצקים, ויוצרים מהם שוב שני כדורים.

מפזרים מעט קמח על שני בדים. עוטפים כל כדור בבד בצורה הדוקה, ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הגודל.

מחממים תנור ל-210 מעלות צלסיוס.

מפזרים על תבנית גדולה מעט סולת וזרעי פשתן. מניחים את הכדורים, ומברישים מעט מים על חלקם העליון. מפזרים קצת סולת מלמעלה, ובעזרת סכין חדה חותכים חתך עדין בחלק העליון של הכדורים.

אופים במרכז התנור 30 דקות, ואז מנמיכים את החום ל-190 מעלות לעוד 20-15 דקות, עד שהלחמים בגוון חום בהיר ויש במגעם תחושה קלילה.

מניחים לקירור על רשת.

 

הצעת הגשה: קולים פרוסות בטוסטר. מגישים עם מעט שמנת חמוצה, סלמון מעושן ומלפפון חמוץ.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי