לחם

"לחם" פירות יבשים לט"ו בשבט

אפייה: תנור מחומם ל-150 מעלות, 45 דקות

חומרים

100 גר' (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

3 ביצים L

175 גר' (1+1/4 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גר' פירות יבשים קצוצים (משמשים, תותים, צימוקים, תאנים, אננס)

50 גר' שקדים

150 גר' אגוזי לוז שלמים, קלויים וקלופים

אופן ההכנה

מערבבים היטב ביצים וסוכר.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, פירות יבשים ואגוזים.

מערבבים חומרים יבשים ורטובים יחדיו. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

אופים 45 דק' בחום נמוך (150 מעלות).

מקררים לגמרי, פורסים לפרוסות דקות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי