לחם עגבניות

לחם מעולה לסנדביצ'ים וטוסטים עם גבינה, תודות לטעם והמרקם הנפלא של העגבניות הטריות.

אפייה: 180 מעלות, 35-40 דק', 2 תבניות ללחם (20X10X5 ס"מ)

חומרים

8 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים

רבע כוס מים

2 כפות שמן זית

630 גר' (½4 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

210-280 גר' (½1-2 כוסות) קמח חיטה כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

3 כפות סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גר' (2 כפות) שמרים יבשים

¾ כפית אורגנו יבש

חצי כפית אבקת שום / שום גבישי

חצי כפית בזיליקום יבש

1 כפית מלח

חצי כוס גבינת פרמזן (או כל גבינה קשה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מבשלים את העגבניות במים בסיר בינוני, עד שהן מתרככות. מעבירים את העגבניות למעבד מזון או בלנדר, טוחנים ומקררים.

מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או בקערה גדולה) מחית עגבניות, שמן זית, 3 כוסות קמח (420 גר'), סוכר, שמרים, אורגנו, שום, בזיליקום ומלח. מערבבים עד שמתקבל מרקם חלק.

מחליפים לוו לישה, מוסיפים לסירוגין גבינת פרמזן ואת שארית הקמח. לשים כ-8 דק' עד לקבלת בצק רך.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מגלגלים בתוכה את הבצק. מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד. מניחים להתפחה במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל-180 מעלות. טופחים על הבצק להוצאת האויר.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים ל-2.

מעצבים 2 ככרות, מניחים בתוך 2 תבניות משומנות.

מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים להתפחה שנייה כ-30 דק', עד להכפלת הנפח.

אופים 35-40 דק' או עד שהלחם קיבל גוון שחום מעט.

מוציאים מהתבניות ומקררים לחלוטין על רשת צינון.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים