לחם סיידר מנורמנדי

ערן בורקין, לחם בורקין

בעל חמיצות מתונה, מתיקות עדינה ומרקם לח עם יכולת שימור ארוכה.
אין צורך להוסיף שמן או סוכר!

אפייה: 2 כיכרות גדולות, תנור מחומם ל-200 מעלות

חומרים

1 ק"ג קמח מלא 100% בטחינה דקה במיוחד מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם מלח

10 גרם שמרים יבשים

1 ליטר/1 ק"ג מיץ תפוחים סחוט טרי או סיידר

אופן ההכנה

מערבבים בקערה קמח, שמרים ומלח.

מוסיפים את מיץ התפוחים ומערבבים עם כף עץ במשך כדקה עד לקבלת תערובת אחידה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

לשִׁים עוד דקה, מכסים שוב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מוציאים מהמקרר, לשִׁים שוב במשך דקה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומחזירים למקרר ל-24-12 שעות.

הבצק אמור לתפוח כשליש מנפחו.

מעצבים שתי כיכרות גדולות ומתפיחים כשעתיים או עד למחצית מנפח הלחם.

אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שמשחים ונשמע חלול כשנוקשים בבסיסו.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי