לחם מקמח חורסאן מלא 100% בטחינה גסה

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, כ-25 דקות

חומרים

1 קילו קמח חורסאן מלא 100% בטחינה גסה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

915 מ"ל מים

9 גרם שמרים יבשים

18 גרם מלח

אופן‭ ‬ההכנה

שמים את הקמח, המים והשמרים היבשים בקערת המיקסר ומערבלים כ-8 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח תוך כדי לישה ומערבלים כ-5 דקות נוספות.

כאשר הבצק אחיד מעבירים לקערת התפחה משומנת קלות, מקפלים קיפול אחד ומכסים. לאחר כחצי שעה מקפלים קיפול נוסף, מכסים ומתפיחים במשך שעה. מקפלים פעם שלישית, מכסים ומתפיחים לילה במקרר.

מוציאים אוויר ומחלקים את הבצק שתפח לארבעה חלקים שווים. ממתינים כעשר דקות ומעצבים לכיכר.

מתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-200 מעלות עם אבן שמוט. חורצים ואופים כ-25 דקות.

מקררים על רשת.

 

ללחם מחמצת - ניתן להחליף את השמרים ב-20 גרם מחמצת אשר תהווה בסיס לבצק מקדים:

מאכילים את המחמצת ב-200 מ"ל מים ו-200 גרם קמח, אותם מפחיתים מהכמות הכללית שלהם במתכון. מערבבים היטב ומשאירים לתסיסה במשך 5-4 שעות.

מוסיפים 800 גרם קמח ו-715 מ"ל מים למחמצת, מוסיפים את המלח ולשים.

זמני ההתפחה עשויים להשתנות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי