לחם עם פירות יבשים לט

לחם לט"ו בשבט עם פירות יבשים

חיים כהן

אפייה: כיכר אחת במשקל 700 גרם, תנור מחומם ל-280 מעלות

חומרים

לבצק

165 גרם קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

110 גרם קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

55 גרם קמח שיפון מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

254 מ"ל מים

70 גרם מחמצת לבנה בהידרציה של 100%

8 גרם מלח

40 גרם תערובת פירות יבשים קצוצים (משמשים, תאנים, אגוזי מלך, חמוציות)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את הקמחים והמים בלבד בקערת מיקסר וממתינים 20 דקות.
מטמיעים את המחמצת היטב וממתינים שעה נוספת.

מחברים וו לישה ולשים 5 דקות במהירות נמוכה.

מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות במהירות בינונית.
מוסיפים את הפירות היבשים ולשים 2 דקות נוספות.
מקפלים את הבצק 3 קיפולים במרווחים של חצי שעה.
מניחים לתסיסה 4 שעות בחוץ ועוד 4 שעות במקרר.
מעצבים את הכיכר עיצוב ראשון ולאחר חצי שעה עיצוב שני. מכניסים לסלסילת התפחה למקרר ללילה.
אופים רבע שעה עם הרבה אדים בתנור שחומם מראש ל-280 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-260 מעלות ואופים במשך 10 דקות.

 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי