לביבות עדשים אדומות, פטריות וקמח טף לבן מלא 100%

הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סוויסה

טיגון: כ-10 יח'

ללביבות

500 גרם עדשים כתומות, מבושלות

2 בצלים קצוצים 

1/2 חבילה כוסברה, קצוצה

2 ביצים או תפו"א אחד בינוני מבושל ומעוך לפירה (לאופציה טבעונית)

70 גרם קמח טף לבן מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

3 פטריות פורטבלו, קצוצות (ניתן להשתמש בכל פטרייה שרוצים)

1 כפית כמון (או יותר, לפי טעמכם האישי)

מלח פלפל 

שמן לטיגון

אופן‭ ‬ההכנה‭

מחממים שמן ומטגנים את הבצל והפטריות לצבע שחום. מסננים.

במעבד מזון טוחנים מחצית מכמות העדשים ומניחים בקערה.

מוסיפים לקערה את העדשים השלמות, הבצל, הפטריות, הכוסברה הקצוצה, הביצים (או הפירה) והקמח. מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור.

מכינים לביבות בכפות ידיים רטובות.

מטגנים בשמן רדוד על חום בינוני משני הצדדים.

מגישים עם טחינה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים