לביבות בטטה, כרישה ופטה מקמח חיטה מלא 100%

טיגון: כ-16 לביבות

חומרים

1 תפוח אדמה גדול, מקולף ומגורר 
1 בטטה גדולה, מקולפת ומגוררת 
1 כרישה, חתוכה לשניים ופרוסה דק (החלק הירוק בהיר והלבן בלבד)

31 גרם (1/4 כוס) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1 ביצה בגודל לארג'

100 גר' גבינת פטה מפוררת

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי

שמן לטיגון

להגשה‭

שמנת חמוצה (לא חובה)
רסק תפוחים (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה וכבדה, על אש בינונית-גבוהה. 
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, עד לאיחוד. מניחים כף גדושה מהתערובת במחבת ומשטחים בעזרת תרווד. 
טיגון: מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שפנים הלביבות עשוי היטב והן מזהיבות. מטגנים בקבוצות, כ-5-4 לביבות עגולות בכל פעם. מוסיפים כל פעם מעט שמן.

הגשה

מגישים לצד שמנת חמוצה ורסק תפוחים (לא חובה).

טיפ:

ניתן לטגן את הלביבות מראש, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולשמור בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות עד שהאורחים יגיעו.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים