לביבות בטטה ותפוח אדמה במילוי מנגולד וגבינת כנען עם קמח כוסמין 70%

הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סוויסה

טיגון: כ-10 יח'

ללביבות

60 גרם קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י (לתערובת הלביבות)

500 גרם בטטות קלופות

200 גרם תפוחי אדמה מבושלים עד רכות

1 חבילת עלי מנגולד שטוף וקצוץ

2 בצלים לבנים קצוצים

1/2 חבילת גבינת כנען

מלח ופלפל

100 גרם קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י (לציפוי הלביבות)

2 ביצים לציפוי

שמן לטיגון

למטבל‭

100 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינה לבנה

5 עלי בזיליקום קצוצים

מלח ופלפל

אופן‭ ‬ההכנה‭

מניחים את הבטטות בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל ומעט שמן זית עדין.

עוטפים בנייר האפייה ובנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבטטות רכות.

מוציאים מהתנור. שמים בקערה עם תפוחי האדמה המבושלים. מועכים ביחד לפירה. מתבלים במלח ופלפל.

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה.

מוסיפים את עלי המנגולד וממשיכים בטיגון עד לריכוך המנגולד.

מצננים ומערבבים את הגבינה והמנגולד יחד. מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים קמח כוסמין לפירה ויוצרים כדורים בידיים רטובות מעט.

יוצרים שקע בכל כדור וממלאים בגבינה, מכדררים לכדור ופוחסים מעט את הכדור לצורת לביבה.

מצפים בקמח וביצה ומטגנים בשמן רדוד. מניחים ע״ג נייר סופג למשך מספר דקות.

ניתן להחליף את עלי המנגולד בעלי תרד ובכלל להשתמש בכל מילוי שעולה על רוחכם.

מטבל

מערבבים את כל החומרים היטב. טועמים ומקררים על להגשה.

מגישים את הלביבות חמות עם מטבל ליד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים