כריך טבעוני מקמח כוסמין מלא, עם אנטי פסטי וממרח קישואים וטחינה

תומר בלס, הלחם של תומר
ללחם

1/2 ק"ג (כ-3.5 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם (1 כוס) מחמצת

16 גרם (3/4 כף) מלח

360-330 מ"ל (1.5 כוסות) מים

לציפוי

שומשום

לכריך

אפרסמון

סלק

חסה

נבטוטים

אורגנו

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח עם המחמצת עד שהחומרים מתאחדים.

מוסיפים את המלח, ומערבבים במיקסר במהירות איטית בין 7-5 דקות וביד בין 12-10 דקות עד לגמישות קלה של הבצק.

מניחים לתפיחה ראשונה בין 5-3 שעות, מחלקים ל-2 חלקים ומעצבים לכיכרות (כ-500 גרם לכיכר). מניחים לתפיחה שנייה בתבנית לחם מרובעת, בין 3-2 שעות. מפזרים שומשום על הכיכר.

מחממים תנור עם קערת מים ל-220 מעלות, מכניסים לאפייה ב-210 מעלות. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים עוד 15 דקות (סה"כ 25 דקות ב-210 מעלות).

הופכים את הכיכרות או מוציאים מתבנית האפייה וממשיכים לאפות עוד 20-15 דקות ב-170 מעלות.

ממרח קישואים

2 קישואים

טחינה גולמית

נענע טרייה

שפריץ לימון

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מבשלים את הקישואים ומרסקים בקערה.

מתבלים בטחינה גולמית, לימון, מלח, פלפל ומעט עלי נענע טרייה קצוצים.

ירקות אנטיפסטי

פלפל אדום חתוך לרצועות

1 בצל סגול
פרוסות חציל קלופות
שיני שום

אופן ההכנה

מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לצלייה בתנור.

הרכבה

פורסים את הלחם לפרוסות בעובי הרצוי.

מורחים ממרח קישואים ומניחים מעל את האנטי פסטי שהכנתם מראש:
רצועות פלפל אדום, בצל סגול, חצילים ושיני שום. מוסיפים מעל פרוסות דקות של אפרסמון ופרוסות סלק טרי.
קוצצים חסה ומניחים על הכריך. מוסיפים מעל נבטי אלפלפא, מתבלים במלח ופלפל ומעט אורגנו יבש, ומסיימים עם שפריץ לימון.

מניחים את הפרוסה השנייה ואוכלים בתיאבון!

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

כריכים

כריכים

צילום: איתיאל ציון