כריך בלקני

לחם מהפכה בכפר, טפנד זיתים שחורים, גבינת פטה עיזים, בצל ונבטים.

כריך עם טעמים מיוון. לחם מרוח בנדיבות בממרח זיתים שחורים, מעל פרוסות של גבינת פטה עיזים שמנה, טבעות בצל סגול ומעליהם נבטי אלפלפא. זילוף קליל של שמן זית איכותי, כמה טיפות מיץ לימון ומעט מלח גס ופלפל שחור ויש לכם כריך נפלא שמשתלב נפלא עם כוס פסטיס או יין לבן קליל.

ממרח זיתים שחורים

1.5 כוסות זיתים שחורים מגולענים

3 כפות צלפים (לא חובה אבל מוסיף המון)

1.5 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום

3 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל שחור

1/4 כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה

מערבבים זיתים שחורים, צלפים, פטרוזיליה, שום ומיץ לימון במעבד מזון.

מערבבים כמה פעמים לקבלת זיתים קצוצים. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים שוב לקבלת מרקם של ממרח לא חלק. טועמים ומתקנים מלח ופלפל.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

כריכים

כריכים

צילום: מנחם גרייבסקי