לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: מנחם גרייבסקי

כנאפה, שערות קדאיף עם גבינת סולוגוני מוצרלה

מרון איוב

טיגון: 5 דקות, מחבת בקוטר 28 ס"מ

לכנאפה

180 גרם שערות קדאיף של מאפיית מחרום בנצרת

100 גרם חמאה מזוקקת

150 גרם גבינת סולוגוני מוצרלה של "מחלבת עברי"

1/2 כפית מחלב טחון - לא חובה

1/2 כפית מוסטקה טחון עם מעט סוכר - לא חובה

לסירופ סוכר

480 מ"ל (2 כוסות) מים
600 גרם (3 כוסות) סוכר
1 כף מי זהר

1 כף מיץ לימון

1 מקל קינמון

אופן ההכנה‭

כנאפה

מערבבים חצי מכמות החמאה עם שערות הכנאפה.

משמנים את המחבת ומסדרים 100 גרם שערות קדאיף בצורה אחידה במחבת.

מערבבים את המיסטקה עם המחלב ומפזרים על שערות הקדאיף שבמחבת.

מגרדים את הגבינה בפומפיה גסה ומפזרים על שערות הכנאפה בצורה אחידה.
מכסים את הגבינה בשערות הקדאיף שנותרו ומהדקים את השוליים בכף עץ.

מורחים חמאה על שולי המחבת בעזרת מברשת ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות עד שמזהיב. הופכים בעזרת צלחת בגודל מתאים. מחזירים למחבת ומטגנים את הצד השני עד להזהבה.

יוצקים חצי מכמות סירופ הסוכר על הכנאפה בעודה במחבת.

חותכים למשולשים, מוסיפים סירופ סוכר לפי הצורך.

מפזרים פיסטוקים טחונים ומגישים חם.

סירופ סוכר

שמים בסיר את כל חומרי הסירופ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך. יוצקים חם על הכנאפה.