כֻּובַּאנֵה דג מרוקאי מקמח לחם לבן מועשר

ליאור גמליאל

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, כ-35 דקות

לבצק

1 ק"‬ג קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים

120 גרם סוכר

1 כף כורכום

1 כף זרעי כמון

1 כף זרעי כוסברה

1 כף פפריקה מתוקה גרוסה

550-500 מ"‬ל מים

80 גרם שמן

1 ביצה

1 כף מלח

רבע כוס כוסברה קצוצה

למילוי
200 גרם עגבניות שרי בצבעים, צלויות עם מעט שמן זית
1 יח' פילה דניס שלם פרוס לפרוסות וצרוב עם מעט שמן זית ומלח
1 יח' פלפל אדום חתוך לשישיות וצרוב עם מעט שמן זית
1 יח' פלפל צהוב חתוך לשישיות וצרוב עם מעט שמן זית
חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים ומצוננים
רבע כוס אריסה מוכנה 
אופן‭ ‬ההכנה
מניחים בקערה קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים היבשים ואת המים, השמן והביצה.
לשים מס’ דקות, מוסיפים מלח וכוסברה טרייה וממשיכים ללוש עוד מס' דקות עד לקבלת בצק אחיד.
מניחים לתפיחה למשך 1 שעה.
מחלקים את הבצק לחמישה כדורים במשקל 250 גרם כ"א. משאר הבצק עושים לחמניות.
מרדדים כל כדור לעלה דק ומורחים באריסה. מקפלים ומגלגלים ומניחים בסיר כֻּובַּאנֵה משומן.
ממשיכים כך עם כל הכדורים.
מניחים בין הכדורים את כל שאר המרכיבים בצורה חופשית, ומניחים לתפיחה של כשעה עד שעה וחצי.
אופים כ-15 דקות בחום של 200 מעלות עד הזהבה, מורידים ל-180 מעלות ואופים עוד 45 דקות.
לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: מנחם גרייבסקי