כֻּובַּאנֵה תרד מקמח להכנת פסטה תרד

שף ליאור גמליאל

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, כשעה

לבצק

500 גרם קמח להכנת פסטה תרד מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

80 גרם סוכר

1 ביצה

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

50 גרם חמאה רכה

230 מ"‬ל מים

1 כפית מלח

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

לפתיחה
200 גרם חמאה רכה
100 גרם בצל ירוק קצוץ 
אופן‭ ‬ההכנה
מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד וחלק.
מניחים לתפיחה למשך שעה וחצי. מוציאים אוויר ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200 גרם כ"א. מניחים לתפיחה של חצי שעה.
מרדדים כל כדור לעלה דק ומורחים חמאה בנדיבות ומפזרים בצל קצוץ. מקפלים עד החצי ואת יתרת העלה מגלגלים ומניחים בסיר כֻּובַּאנֵה משומן.
ממשיכים כך עם כל הכדורים.
מניחים לתפיחה של כשעה.
אופים כשעה בחום של 200 מעלות עד הזהבה.

צילום: ניצן רובין

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים