כֻּובַּאנֵה מקלובה מקמח לחם לבן מועשר

ליאור גמליאל

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות עד הזהבה + 180 מעלות כ-30 דקות

לבצק

250 גרם קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

200 גרם קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

50 גרם קמח דורום בטחינה דקה רימצ׳ינטה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1 כף סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

10 גרם שמרים יבשים

מים לפי ספיגה

12 גרם (1 כפית) מלח

כפית תבלין מקלובה / בהרט

רבע כוס שמן זית

רבע כוס פריקי מושרה במים רותחים חצי שעה

רבע כוס בצל לבן קצוץ ומטוגן עד הזהבה

לירקות

1 תפו"א פרוס

1 חציל פרוס לפרוסות עבות 

רבע כרובית מפורקת לפרחים

בצל סגול חתוך לרבעים

תבלין מקלובה

כורכום

פלפל חריף

אופן‭ ‬ההכנה

מניחים בקערה קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.

מוסיפים את המים ולשים מס’ דקות.

מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים ללוש עוד מס' דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

מניחים לתפיחה למשך 1 שעה.

מחלקים את הבצק לכדורים ופותחים כל כדור לעלה דק, מורחים שמן זית ומגלגלים לשבלול.

מרכיבים את המקלובה

צולים את כל הירקות עם שמן זית ומלח עד הזהבה, מצננים.

מניחים בסיר כֻּובַּאנֵה משומן את החציל ומעליו את שאר הירקות בשכבות. מתבלים בתבלין מקלובה, כורכום ופלפל חריף, מניחים בצד.

מניחים את שבלולי הבצק מעל הירקות.

מניחים לתפיחה, מורחים בשמן זית את כדורי הבצק.

אופים בחום של 200 מעלות עד הזהבה, מורידים ל-180 מעלות ואופים עוד 30 דקות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: מנחם גרייבסקי