טורטליני סלק ופרג במילוי גבינות, ברוטב שמנת ואגוזי לוז, סלסת אפרסמונים וקראמבל סלק

שף ליאור גמליאל

בישול: עד שצפים

לבצק פסטה

250 גרם קמח להכנת פסטה סלק מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
2 ביצים
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
1 כף פרג שלם

250 גרם קמח

2 ביצים L

1/2 כפית מלח

למילוי גבינות

200 גרם ריקוטה פרסקה
100 גרם מוצרלה מגורדת
50 גרם גבינת גורגונזולה
1 כף גבינת פרמזן מגורדת
מלח ופלפל שחור

לסלסת אפרסמונים

1 אפרסמון חתוך לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
5-6 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל שחור
קורט שאטה גרוס (לא חובה)

לקראמבל סלק

100 גרם קמח להכנת פסטה סלק מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
2 כפות אגוזים קצוצים
80 גרם חמאה קרה
מלח ופלפל שחור

לרוטב שמנת ואגוזי לוז

1 כף חמאה
1/4 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס יין לבן
1 כוס שמנת מתוקה
1 ענף טימין
מלח ופלפל שחור

אופן‭ ‬ההכנה
בצק

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה או ביד) לקבלת בצק מאוחד ושומרים במקרר.

מילוי גבינות

מערבבים בכף את כל הרכיבים בקערה בינונית. מכסים ומקררים עד לשימוש.

סלסת אפרסמונים

מערבבים בכף את כל הרכיבים בקערה בינונית. מכסים ומקררים עד לשימוש.

קראמבל סלק

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים, לקבלת צרקם פירורי גס.

מעבירים למגש עם נייר אפייה. אופים ב-180 מעלות טורבו עד לקבלת גוון זהוב.

מצננים לגמרי ומעבירים לכלי אטום (ניתן להכין יום אחד מראש).

רוטב

מחממים חמאה במחבת ומטגנים קלות את השום.

יוצקים את היין הלבן פנימה ומוסיפים את גבעול הטימין.

מצמצמים ל-1/2, מוסיפים את השמנת המתוקה ואת אגוזי הלוז.
מצמצמים לקבלת רוטב סמיך. מתבלים וטועמים.

הרכבה

מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב. מעבירים במכונת פסטה מגלגל 0 ועד גלגל 5.

קורצים עיגולים בגודל הרצוי. מניחים במרכז כל עיגול כפית ממלית הגבינות.

סוגרים את העיגול לחצי ומצמידים את הקצוות לקבלת טורטליני. מניחים במגש מקומח.

מקמחים את הטורטלינים ומעבירים למקפיא עד לשימוש.

הגשה

מרתיחים סיר עם מים ומלח.
מניחים בסיר את הטורטליני, 5-4 יחידות למנה (תלוי בגודל שהכנתם) ומבשלים עד שהם צפים והבצק רך למגע.

בינתיים במחבת נפרדת מחממים את רוטב השמנת ואגוזי הלוז.

מעבירים את הטורטליני למחבת עם הרוטב. מוסיפים 2-1 כפות ממי הבישול.

מצפים את הטורטליני ברוטב ומניחים בצלחת הגשה. מזלפים מעל מהרוטב ומהאגוזים.

מיד לפני ההגשה בוזקים את הקראמבל מעל הטורטליני ומקשטים את הצלחת עם סלסת אפרסמונים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פסטה

פסטה

צילום: מנחם גרייבסקי