טורטליני מקמח דורום מלא 100% במילוי ריקוטה, חצילים קלויים, צנוברים ועירית

200 גרם בצק, 5 מנות

בישול: 5 דקות

לבצק טורטליני

200 גרם קמח דורום מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

2 ביצים L

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

למלית

1/2 קופסה ריקוטה פרסקה

1/2 צנצנת חצילים קלויים או 1 חציל קלוי, קלוף וקצוץ

50 גרם צנוברים

עירית קצוצה או בצל ירוק

מלח

פלפל שחור

לרוטב שמנת ופסטו

50 גרם חמאה

2 שיני שום

1 מיכל שמנת להקצפה 38%

2 כפות גבינה לבנה 9%

מלח

פלפל שחור 

1/4 כפית אגוז מוסקט

3 כפות ממרח פסטו איכותי

גבינת גרנה פדנו מגורדת 

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. מערבבים לקבלת בצק.

מוציאים למשטח נקי ולשים את הבצק 5-3 דקות.

הבצק מוכן כאשר חותכים אותו ל-2 והמרקם הפנימי חלק ונעים.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות ועד לילה (ניתן להקפיא את הבצק ל-3 שבועות).

מערבבים את כל מרכיבי המלית ושמים בצד עד לשימוש.

 

פותחים את הבצק במכונת פסטה עד למספר 5.

קורצים עיגולים, ממלאים כפית מהתערובת. טובלים את האצבע בקצת מים ועוברים מסביב על הקצוות.

מקפלים את העיגול לחצי ואת החצי לחצי ליצירת טורטליני.

מניחים על מגש מקומח בדורום. מכסים במגבת.

כאשר מסיימים להכין את כולם מקפיאים עד לשימוש.

הרכבה

רוטב שמנת ופסטו

מטגנים שום בחמאה, מוסיפים שמנת להקצפה, מלח ופלפל שחור.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים אש ומבשלים כ-10 דקות עד שהשמנת מסמיכה מעט.

מוסיפים 2 כפות גבינה לבנה ואגוז מוסקט.

מבשלים כ-3 דקות.

מוסיפים את הפסטו, בודקים טעמים ומתקנים אם צריך.

 

טורטליני

מבשלים את הטורטליני במים רותחים עד לריכוך.

מעבירים לרוטב השמנת, אם סמיך מדי מוסיפים מעט ממי הבישול.

מגישים חם עם גבינת גרנה פדנו מעל.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פסטה

פסטה

צילום: מנחם גרייבסקי