לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פסטה

פסטה

צילום: מנחם גרייבסקי

טורטליני מקמח דורום מלא 100% במילוי גבינות, תרד, סלמון מעושן ופיסטוקים

200 גרם בצק, 5 מנות

בישול: 5 דקות

לבצק טורטליני

200 גרם קמח דורום מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

2 ביצים L

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

למלית

1/2 קופסה ריקוטה פרסקה

30 גרם פרמזן מגורד

30 גרם גבינת מנצ'גו מגורדת

1 חבילה סלמון מעושן

1 חבילה בייבי תרד 

1 בצל

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

מלח

פלפל שחור

גרידה מ-1 תפוז

פיסטוקים קלויים קלות

שבבי צ'ילי (אופציונלי)

לרוטב

50 גרם חמאה

2 שיני שום קצוצות

6 עגבניות שרי חצויות

חופן צנוברים קלופים

פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור 

גבינת פרמזן מגורדת

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. מערבבים לקבלת בצק.

מוציאים למשטח נקי ולשים את הבצק 5-3 דקות.

הבצק מוכן כאשר חותכים אותו ל-2 והמרקם הפנימי חלק ונעים.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות ועד לילה (ניתן להקפיא את הבצק ל-3 שבועות).

 

קוצצים את הסלמון ושמים בקערה בינונית במקרר.

מטגנים בשמן זית את הבצל והשום.

מוסיפים מלח ופלפל.

מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עד שאין יותר נוזלים במחבת.

מעבירים למסננת ומקררים. כשמתקרר קוצצים את התערובת ומוסיפים לקערת הסלמון.

מוסיפים את הריקוטה, הגבינות, גרידת התפוז ואת הצ'ילי.

מוסיפים את הפיסטוקים, מלח ופלפל שחור וטועמים. אם צריך מתקנים טעמים.

הרכבה

פותחים את הבצק במכונת פסטה עד למספר 5.

קורצים עיגולים ומניחים כפית מהתערובת על כל עיגול. טובלים את האצבע בקצת מים ועוברים מסביב על הקצוות.

מקפלים את העיגול לחצי ואת החצי לחצי, ליצירת טורטליני.

מניחים על מגש מקומח בדורום. מכסים במגבת.

כאשר מסיימים להכין את כולם מומלץ להקפיא עד לשימוש.

 

מבשלים את הטורטליני במים רותחים.

כשהם רכים למגע מוציאים למסננת, שומרים 1/2 כוס ממי הבישול.

במחבת שטוחה ממיסים את החמאה עם השום.

מוסיפים חצאי עגבניות שרי, צנוברים, מלח ופלפל שחור.

מטגנים קלות ומוסיפים את הטורטליני פנימה.

מוסיפים 3-2 כפות ממי הפסטה.

מערבבים היטב, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומעבירים לצלחת הגשה.

מפזרים שבבי גבינת פרמזן מעל ומגישים חם.