טורטליני‭ ‬כורכום‭ ‬במילוי‭ ‬גבינות‭ ‬וארטישוק‭ ‬א-לה‭-‬רומנה,

עם עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, מרווה ופרמזן

שף רמי סויסה והילה יבניאלי-בוכריס

5 מנות

לטורטליני כורכום

240 גרם קמח דורום בטחינה דקה רימצ'ינטה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

2 ביצים

קורט מלח

10 גר' כורכום טחון

למילוי

150 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
250 גרם ארטישוק א-לה-רומנה קצוץ
30 גרם בזיליקום קצוץ
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם

לרוטב

100 גרם חמאה
4 שיני שום קצוצות
50 גרם עגבניות מיובשות בשמן, רצועות, מסוננות
10 עלי מרווה טריים
15 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
1-2 פלפל צ'ילי אדום פרוס
מלח ופלפל שחור
100 גרם עלי רוקט בייבי
100 גרם פרמזן מגורד

אופן ההכנה
בצק פסטה

עורמים תלולית של רימצ'ינטה ע‭"‬ג שולחן. יוצרים גומה במרכזה, מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק.

טורטליני

מערבבים את חומרי המילוי לתערובת הומוגנית. טועמים ומשפרים אם צריך.
קורצים עיגולים מבצק הפסטה, מרטיבים רק חצי מהעיגול במעט מים.
מניחים במרכז כל עיגול מחומרי המילוי ומקפלים לצורה של טורטליני.
מניחים על מגש מקומח עם מעט קמח דורום דק.

רוטב

מרתיחים בסיר רחב מים עם מלח.
מבשלים את הפסטה כ-3 דק', עד שהטורטליני צפים ורכים למגע.
מחממים מחבת כבדה, ממיסים חמאה עד שמקבלת גוון חום בהיר וריח אגוזי מתפשט באוויר. 
מטגנים את השום, הצ'ילי ואת זיתי הקלמטה.
מוסיפים את העגבניות המיובשות ואת הפסטה. מתבלים במלח ופלפל.
מקפיצים יחדיו במחבת כ-1 דקה.
מוסיפים את עלי הרוקט ומעבירים לצלחות הגשה.
מפזרים מעל את הפרמזן.
מגישים מיד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים