טורטיות ביתיות

כ-12 יחידות

חומרים

280 גרם (2 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י 

50 מ"ל שמן (אפשר להמיר בחמאה מומסת)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

180-160 מ"ל (2/3-3/4 כוס) מים 

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים את כל החומרים יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה, או ביד.

מעבירים למשטח מקומח קלות, לשים את הבצק כ-1 דקה, יוצרים כדור, מכסים במגבת ומניחים בצד למנוחה כ-30 ד'.

מחלקים ל-12 כדורים (כ-41 גרם כל כדור), או לגודל הרצוי.

מכסים במגבת ומניחים שוב בצד ל-30 דק'.

מחממים מחבת כבדה על הגז, פותחים כל כדור לעיגול דק, מניחים במחבת 30-40 שניות, עד לקבלת בועות. הופכים את הטורטייה לצדה השני ומשאירים עוד כ-30 שניות.

מורידים מהאש. מניחים על מגבת נקייה ומכסים במגבת נקייה נוספת.

מקררים לגמרי, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר או במקפיא.

ממלאים את הטורטייה, מגלגלים וחותכים לפרוסות.

 

הצעות למילוי

סלמון מעושן, גבינת שמנת וקוויאר כתום (בתמונה)

גבינת שמנת עם שום שמיר

פרוסות סלמון מעושן

קוויאר סלמון

שמיר לקישוט

חזה אווז עם איולי שום

איולי שום (מערבבים מיונז עם שום כתוש ומיץ לימון טרי – לפי הטעם)

פרוסות חזה אווז מעושן

חזרת אדומה (לקישוט)

ממרח חומוס

מקלות מלפפון, פלפל אדום

פרוסות מלפפון חמוץ

נבטי חמנייה

חזה עוף עם פלפלים קלויים

ממרח פלפלים קלויים

פרוסות חזה עוף

עלי תרד

קוביות עגבנייה

ממרח עגבניות מיובשות

לימון משומר

טונה

נבטי אלפאלפא

ועוד הרבה הרבה הרבה אפשרויות...

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים
יום העצמאות