טארט תאנים ושקדים מקמח כוסמין לבן לחג האהבה

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 45-35 דקות

לטארט‬

250 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
30 גרם קמח שקדים
120 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה L
קרם שקדים
7-6 תאנים יפות ומוצקות
2 כפות צנוברים
2 כפות דבש

למלית שקדים

150 גרם חמאה
150 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים L
1 חלמון L
1 כפית מחית וניל
115 גרם שקדים טחונים
40 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
גרידת לימון מ-1/2 לימון

אופן ההכנה
טארט

במעבד מזון מערבבים קמח, קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח.
מוסיפים 1 ביצה.
מוסיפים את החמאה קוביה קוביה עד שמתקבל בצק פירורי.
שופכים על משטח נקי ובעזרת הידיים מעבדים לבצק חלק, לא לשים הרבה, רק עד קבלת בצק. משטחים לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לחצי שעה ועד 48 שעות במקרר.
לאחר חצי שעה, מוציאים מהמקרר. ולשים מעט על משטח מקומח קלות להחזרת הגמישות לבצק.
בעזרת מערוך מגלגלים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ.
מרימים בעדינות את הבצק בעזרת המערוך ומניחים בזהירות מעל תבנית טארט מקומחת היטב.
מהדקים את הבצק לדפנות באצבעות. מורידים את הבצק המיותר עם הידיים או עם מערוך.
מחוררים את תחתית הבצק עם מזלג, מקפיאים את הטארט ל-30 דקות לפחות ועד לחודש ימים, עטוף היטב בניילון נצמד.

מלית

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר עד לקבל קרם חלק ואוורירי.
מוסיפים את הביצים ואת מחית הוניל
מוסיפים את הקמחים ומערבבים לאיחוד.
מעבירים לקופסא ומקררים עד לשימוש (ניתן להכין עד יומיים לפני השימוש ולשמור במקרר).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את הטארט ישר מהמקפיא במשך כ-15 דק'.
מוציאים מהתנור, מורחים את קרם השקדים בטארט (בעודו חם).
מסדרים את התאנים עם הקליפה כלפי מטה, דוחפים טיפה את התאנים פנימה. 
מפזרים את הצנוברים מעל. מחזירים לתנור ואופים עוד 30-20 דק', עד שהטארט קיבל צבע זהוב יפה והמלית יציבה. מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית כ-10 דק'.
מוציאים מהתבנית ומקררים לגמרי על רשת צינון.
מחממים את הדבש בקערה במיקרוגל.
כשהטארט התקרר לגמרי מברישים אותו בעדינות בדבש.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

חגים: ט