לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מלוחים

מלוחים

טארט פרמז'ן במילוי גבינות ונקטרינות מקורמלות

שף אפרת ליבפרוינד

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, 15-20 דקות, 20 טארטים

לסבלה

160 גרם חמאה חתוכה לקוביות

100 גרם (1 כוס פחות 4 כפות) קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם (1 כוס + 1 כף) אבקת שקדים

1/2 כפית מלח

2 חלמונים או ביצה

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת (או מוצרלה או גבינה צהובה)

לקרם גבינה:

150 גרם מסקרפונה או שמנת

100 גרם גבינת עיזים רכה (או בולגרית)

100 גרם גבינת קשקבל (או מוצרלה או פרמז'ן)

לנקטרינות המקורמלות

50 גרם חמאה

4 נקטרינות חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות גדושות סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפות סילאן

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

קורט תימין יבש

אופן ההכנה

בצק

מעבדים במעבד מזון חמאה, קמח, שקדים טחונים ומלח לתערובת פירורית.

מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת בצק (לא לעבד יתר על המידה).

מקררים במקרר כשעה.

מרדדים את הבצק לעובי 1.5 ס"מ על משטח מקומח מעט וקורצים לדיסקיות עגולות בקוטר 4-6 ס"מ.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות עד הזהבה קלה.

קרם הגבינה

טוחנים את כל החומרים לקרם חלק במעבד מזון. אם אין מעבד מזון חלבי, ניתן לערבב את כל סוגי הגבינות במיקסר. במקרה כזה יש לגרד קודם את הגבינות הקשות בפומפייה דקה.

נקטרינות מקורמלות

ממסים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את הנקטרינות למחבת ומקפיצים 2 דקות.

מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים כ-5 דקות עד שהנקטרינות מקבלות זיגוג יפה.

הרכבת הטארט

שמים את קרם הגבינה בשקית זילוף בעלת צנתר כוכב גדול או כוכב צנתר עגול חלק.

מזלפים תלולית מעל דיסקיות הבצק ומניחים תלולית של נקטרינות מוקפצות מעל.

מקשטים בעלים ירוקים.