טארט פירות יער אישי עם קרם מסקרפונה

אפייה: תנור מחומם ל-190 מעלות, תבניות פאי אישיות, 30 דקות

לבצק

350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית מלח

1.5 כפות סוכר

240 גרם חמאה, חתוכה לקוביות ומוקפאת למשך 15 דק'

1 כף חומץ תפוחים (אפשר גם רגיל), מקורר

60 מ"ל (1/4 כוס) מים עם קרח

משקולות לפאי או קטניה כלשהי לאפיית הפאי

230 גרם (כ-1 כוס) גבינת מסקרפונה

80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה, קרה

50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

3.5 כוסות של פירות יער לבחירתכם (תותים חתוכים, אוכמניות, פטל או כל תערובת שעולה על רוחכם) 

2 כפות ריבת תפוזים

2 כפות ליקר פירות (כדוגמת קסיס), לא חובה. ניתן להשתמש במיץ תפוזים/רימונים במקום

אופן ההכנה
פאי

מערבבים במעבד מזון שמים קמח, מלח וסוכר.

מוסיפים את קוביות החמאה, וממשיכים לערבב בפולסים קצרים כ-10 שניות, לקבלת פירורים בגודל של אפונה.

בזמן שמעבד המזון עובד, מוסיפים 1 כף חומץ ואת המים הקרים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק, כ-30 שניות.

לוקחים מעט מהפירורים ומועכים ביד, אם התערובת עדיין פירורית ולא מתחברת לבצק, ממשיכים להוסיף מים קרים, 1 כף בכל פעם (לא יותר מ-2  כפות) - לא לעבד יותר מדי.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים כדור על ידי לישה מספר פעמים. משטחים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד. מקררים במקרר לפחות 1 שעה עד לילה שלם (אם הבצק גדול ניתן לחלק ל-2).

מוציאים את הבצק מהמקרר, ובעזרת מערוך מגלגלים את הבצק על משטח מקומח.

קורצים עיגולים מהבצק, כ-6-5 ס"מ יותר גדולים מהתבנית המיועדת, מניחים את עיגולי הבצק בתבניות האישיות בעדינות, מהדקים וחותכים את שאריות הבצק מסביב. מחוררים את הבצק עם מזלג.

מעבירים למקרר לכ-30 דק'. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.

מניחים על כל תבנית פאי ריבוע נייר כסף וממלאים במשקולות או בקטניה הנבחרת (אורז / חומוס / שעועית). 

אופים במרכז התנור כ-20 דק', בעדינות מסירים את נייר הכסף עם המשקולות, ממשיכים לאפות עד לקבלת גוון זהוב, כ-10 דק'.

מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין בתבניות על רשת צינון. (ניתן לאפות את תחתיות הפאי יום קודם. שומרים בתבנית עטופה בשחרור בניילון נצמד, בטמפרטורת החדר).

קרם מסקרפונה

מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וסוכר בקערת מיקסר עם מטרפה, עד לקבלת קרם יציב שמחזיק את צורתו. מניחים במקרר עטוף בניילון נצמד עד לשימוש (ניתן להכין כ-4 שעות לפני ההגשה).

פירות יער

מניחים את פירות היער בקערה בינונית.

מחממים בסיר קטן את הריבה והליקר/מיץ עד שמצטמצם לכ-3 כפות.

יוצקים מעל פירות היער ובעזרת מרית (לקקן) מקבלים בעדינות לכיסוי שווה של הפירות.

הרכבת הטארט 

לפני ההגשה ממלאים מתערובת פירות היער בתחתית הפאי ומניחים מעל כף גדושה של קרם מסקרפונה. מקשטים מעל עם פירות יער.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פאי

פאי

צילום: מנחם גרייבסקי