טארט פאדג' שוקולד מפנק, למכורים לשוקולד

לטארט

250 גרם (13/4 כוס) קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 
3 חלמונים
125 גרם (1/2 כוס + 1 כף גדושה) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

למלית

400 מ"ל שמנת להקצפה 38%
1 כפית מחית וניל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דמררה
400 גרם שוקולד מריר איכותי, רצוי 70% קקאו
50 גרם חמאה

לציפוי

250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר איכותי 
שוקולדים לקישוט (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

בצק

בקערת מעבד מזון שמים קמח חיטה 70%, מלח וחמאה. מפעילים את המעבד בפולסים עד לקבלת גרגירים דמויי פירורי לחם. 
מוסיפים את החלמונים ואת הסוכר וממשיכים בפולסים עד לקבלת בצק מאוחד. אם הבצק נראה יבש מדי ניתן להוסיף מעט מים קרים מאוד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות 30 דקות ועד לילה במקרר.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול שמתאים לתבנית טארט עגולה בקוטר 25 ס"מ.
מעבירים את הבצק לתבנית מקומחת היטב, מהדקים עם האצבעות. מניחים מעל הבצק נייר אפייה ומעליו שמים קטניות או משקולות אפייה לאפייה עיוורת.
אופים כ-15 דקות, מסירים את הנייר והמשקולות ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות או עד שהבצק מזהיב קלות.

בינתיים מכינים את המילוי

בסיר בינוני מחממים שמנת, מחית וניל וסוכר עד לרתיחה קלה.
שוברים את השוקולד ושמים בקערה חסינת חום עם החמאה.
שופכים מעל את תערובת השמנת ומערבבים היטב ובזהירות, עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. יוצקים את המלית לתוך התחתית האפויה ומניחים בצד לקירור. 
מעבירים את הטארט למקרר להתייצבות לשעתיים.

ציפוי

מחממים בסיר שמנת ווניל עד שכמעט! רותח.
שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות ומניחים בקערה חסינת חום.
יוצקים את השמנת החמה מעל השוקולד ומניחים בצד כ-3-2 דקות עד שהשוקולד נמס.
מערבבים באיטיות במטרפה לקבלת רוטב חלק וסמיך.
יוצקים את הרוטב על הטארט הקר ומחזירים למקרר.

 

לפני ההגשה ניתן לקשט בשוקולד לבן או כל שוקולד אחר שרוצים.
מגישים עם מנה כפולה של אהבה ❤️

 

ט"ו באב שמח!

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

חגים: ט