טארט לימון ופירות יער צרפתי

תבנית פאי מקומחת בקוטר 35-30 ס"מ

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות

לבצק טארט

280 גר' (2 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י + קמח לקימוח השולחן

1/2 כפית מלח

40 גר' (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

גרידה מ-2 לימונים

180 גר' חמאה, חתוכה לקוביות קטנות ומקוררת

1 ביצה + 1 חלמון

2 כפות מיץ לימון

120 גר' (1 כוס) אבקת סוכר

למלית לימון

320 מ"ל (1 כוס + 1/3) מיץ לימון טבעי

גרידה מ-1 תפוז, קצוצה דק

60 גר' (1/4 כוס) סוכר חום

1/2 כוס גבינת מסקרפונה

7 ביצים

1 כוס פטל אדום טרי או קפוא

קצפת מ-1 שמנת מתוקה + 1 כף אבקת סוכר

1 כוס אוכמניות טריות

אופן ההכנה

במעבד מזון שמים קמח, מלח, סוכר וגרידת לימון. מערבבים ומוסיפים את קוביות החמאה הקרות. מערבבים בפולסים קצרים לקבלת מרקם פירורי.

בקערה נפרדת מערבבים ביצה, חלמון, מיץ לימון ואבקת סוכר. מוסיפים את תערובת הביצים לקמח ומערבבים רק עד שמתחבר. מניחים את הבצק על משטח מקומח ולשים בעדינות עד שמתקבל בצק אחיד.

משטחים את הבצק לעיגול, עוטפים בניילון נצמד, ומקפיאים 15 דק'.

מוציאים מהמקפיא, ובמהירות מרדדים את הבצק שיתאים לתבנית המקומחת. עוטפים שוב בניילון נצמד ומקררים 30 דק'.

מוציאים את התבנית מהמקרר ומחוררים את הבצק עם מזלג. אופים כ-10 דק', מנמיכים את החום ל-190 מעלות וממשיכים לאפות 15-10 דק' נוספות, עד לקבלת גוון זהוב. מומלץ להשתמש במשקולת אפייה בזמן האפייה כדי למנוע התכווצות של הבצק. מוציאים מהתנור ומקררים.

הכנת המלית

בקערה בינונית מערבבים היטב מיץ לימון, גרידת תפוז, סוכר וגבינת מסקרפונה.

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, עד להטמעה מלאה. מערבבים היטב לאחר הוספת כל ביצה. לאחר שכל הביצים הוספו, מקפלים פנימה את הפטל ויוצקים לתחתית הפאי האפויה.
מכניסים לתנור. יוצקים את התערובת לפאי האפוי ואופים 50-40 דק' בתנור שחומם מראש ל–170 מעלות, עד שהתערובת יציבה. מקררים היטב.

מקשטים מעל עם קצפת משמנת מתוקה עם 1 כף סוכר ומפזרים מלמעלה אוכמניות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פאי

פאי