חלת תרד, כרישה, פטה וצנוברים מקמח חלה לבן מועשר

קרן אגם, נשואה למאפייה

אפייה: חלה אחת גדולה, תנור מחומם ל-200 מעלות

לבצק‭

700 גר' קמח חלה לבן מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1.5 כפות (15 גרם) שמרים יבשים

4 כפות סוכר חום בהיר
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית
2.5-2 כוסות מי ברז
כף מלח דק

למילוי‭

1 קילו עלי תרד טריים ונקיים
3-2 כרישות בגודל בינוני (החלק הלבן בלבד), נקיות ופרוסות לפרוסות דקות
200 גר' גבינת פטה מפוררת
חופן צנוברים קלויים
50 גר' חמאה
3-2 כפות שמן זית
מלח גס, אגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס

לציפוי לפני אפייה

מי ברז
פרג או שומשום

להגשה

שמן זית, מלח גס

אופן‭ ‬ההכנה‭

מכניסים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים היטב.
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר חום, שמן זית, מים (לא הכל בבת אחת, מתחילים בחצי מהכמות ולאט לאט מוסיפים כמה שנדרש) ולבסוף את המלח. לשים את הבצק כ-10-8 דקות, עד שהבצק נפרד מהקערה והוא גמיש למגע.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו לשישה כדורים שווים.
מניחים על מגש מקומח קלות ומכסים שוב להתפחה חוזרת למשך כ-30-25 דקות.

 

בינתיים מכינים את מלית התרד:
במחבת גדולה ממיסים חמאה עם שמן זית, ומטגנים כרישה ותרד עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים תבלינים, מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים.
כשהתערובת התקררה מוסיפים פנימה גבינת פטה מפוררת ומערבבים מעט.

בעזרת מערוך מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק לעלה ארוך, וממלאים ב-3-2 כפות מתערובת התרד בשליש התחתון, מפזרים צנוברים ומגלגלים לרצועה.
חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
קולעים מהרצועות חלה, פותחים את הברז ומשקים את החלה מתחת למים.
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מפזרים פרג ועוד קצת צנוברים מעל ומניחים להתפחה חוזרת של 40-30 דקות.

אופים את החלה בחום של 200 מעלות, כ-35 דקות עד שהיא שחומה.
מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית, מפזרים קצת מלח גס ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום:​ איל קרן