חלת מחמצת 100% כוסמין עם שניצל

עפר שטינבך, פת שטינבך - מאפיה חשמלית

אפייה: חלה במשקל 700 גרם לפני אפייה, 240 מעלות, 30 דקות

חומרים

165 מ"ל מים

125 גרם מחמצת מקמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י (מחמצת ביחס של מים 1:1.2 קמח)

350 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

16 גרם שמן זית כתית איכותי

16 גרם טחינה גולמית

10 גרם מלח ים אטלנטי

26 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים בקערה את המים והמחמצת.

מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והמלח.

מוסיפים את המחמצת והמים לקמח ולשים במהירות איטית (מהירות 2). מוסיפים את שמן הזית, הטחינה והסוכר וממשיכים ללוש 10-8 דק'. על הבצק להיות לח ולא יבש מדי.

לאחר כ–10 דק' לישה יתקבל בצק שמוכן להתפחה.

מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בחוץ להתפחה ראשונה, 6-8 שעות. בסיום ההתפחה הבצק אמור להכפיל את נפחו.

על משטח מקומח קלות מקפלים את הבצק ויוצרים כדורים כמספר הרצועות אותן תרצו לקלוע (ניתן לשטח בעדינות עם מערוך ולגלגל לכיכר מוארכת).

קולעים את הרצועות לחלה ומניחים בצד להתפחה שנייה עטופה בבד כותנה לבן נקי, עד להכפלת נפח הכיכר כמעט.

כ-30 דק' לקראת תום ההתפחה מחממים את התנור ל-220 מעלות.

כ–10 דק' לפני הכנסת החלה לתנור מניחים קערת נירוסטה (או תבנית חד פעמית) מלאה במים רותחים ליצירת אדים בתנור. שימו לב שחום התנור עלה לטמפרטורה הדרושה בשנית.

מניחים את החלה על תבנית מקומחת היטב ומכניסים לתנור.

אופים כ-30 דק' בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות או עד להזהבת החלה.

יש להוציא את החלה ולהקיש על התחתית – צליל חלול מאוד יסמן לנו כי החלה מוכנה.

מניחים לחלה להצטנן לפחות שעה אחת לפני שבוצעים.

 

לכריך:

חלת כוסמין רכה ונפלאה, שניצל של החיים, עלי סלנובה רעננים, פלפלוני שיפקה פריכים, מטבוחה חריפה לתיבול וסלט חצילים קלויים עם נגיעה של מיונז.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי