חלת דבש

ליאורוש משיח

אפייה: 1 חלה, תבנית אינגליש קייק, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבסיס

25 גר' קמח חלה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

120 מ"ל מים

חומרים לבצק

375 גר' קמח חלה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
120 גר' שמנת מתוקה
60 גר' דבש
2 כפות אבקת חלב (אפשר למצוא בשווקים, במכולות של רוסים, או פשוט להשמיט)
1/2 כף (7 גר') שמרים יבשים
8 גר' מלח
1 ביצה שלמה
30 גר' חמאה רכה בטמפ’ חדר

למריחה מעל

1 ביצה טרופה
4 כפות דבש

אופן ההכנה

משמנים קלות תבנית אינגליש ומרפדים בנייר אפייה. שמים בסיר קטן 25 גר' קמח ו-120 מ"ל מים ומערבבים בכף עץ או לקקן. מערבבים על אש נמוכה עד שמתחיל להסמיך.

מעבירים מיד לקערת מיקסר עם שארית הקמח, השמנת המתוקה, הדבש, אבקת החלב, השמרים, המלח והביצה ומעבדים עם וו לישה עד לקבלת בצק.

ממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד כ-5 דקות כדי לפתח גלוטן.מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד שהיא נטמעת לחלוטין.

משמנים קערה נפרדת, מעבירים אליה את הבצק המוכן, מכסים ומתפיחים 40 דקות.

לאחר 40 דקות, מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות בגודל 70-60 גר'.

מכדררים כל חתיכה לעיגול ומניחים על משטח.

מרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעיגול, מקפלים לחצי, ומניחים בתוך תבנית האינגליש כאשר הצד הפתוח כלפי מעלה.

חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

מברישים מעל הבצק ביצה טרופה, מכסים ומניחים לתפיחה של כשעה.

לאחר שעה, מברישים שנית את הבצק בביצה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את החלה כ-25-20 דקות עד שהיא משחימה מאוד.

מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר.

מוציאים את החלה מהתבנית.

מחממים בסיר קטן 4 כפות דבש ויוצקים מעל החלה.

מגישים ונהנים.

שנה טובה!!!

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: ליאור משיח, עדי שילון​