חלות הברון

אנומראל עוגן, "אופה הכפר"

אפייה: 180 מעלות, כ-40-30 דקות

לבצק

1/3 קילו קמח הברון מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/3 קילו קמח דורום רימצ’ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/3 קילו קמח מניטובה לבן או קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 ביצים גדולות (170 גרם)
80 גרם שמן זית
400 גרם מים קרירים
120 גרם סוכר דמררה
18 גרם מלח
15 גרם שמרים יבשים

אופן‭ ‬ההכנה‭

מוזגים לקערת מיקסר את כל הנוזלים. מוסיפים את המלח והסוכר.
שמים את הקמחים והשמרים מעל ולשים 5 דקות במהירות איטית וכ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ואחיד .
מניחים לתפוח בטמפ' חדר עד להכפלה, מוציאים את האוויר ומניחים לתפוח עד להכפלה שוב. סה"כ כשעתיים.
מחלקים ליחידות, מעצבים רצועות וקולעים לפי הרצוי.
מניחים לתפוח בטמפ' חדר עד להכפלה, כ-45 דקות.
מברישים בחלמון טרוף במעט מים.
אופים ללא טורבו על 180 מעלות, חום עליון ותחתון עד שמשחימות, כ-40-30 דקות.

צילום: אנוומראל עוגן

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים