חלה צבעונית לשבת מקמחי לה פסטה קולורטה

רפי הכהן

אפייה: 2 חלות במשקל 900 גרם כ"א, 180 מעלות

חומרים לבצק תרד

530 מ"ל מים קרים

50 מ"ל שמן זית (אפשר להחליף בשמן קנולה)

40 גרם (1/6 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

500 גרם קמח לה פסטה קולורטה להכנת פסטה תרד מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם (1/2 כף) מלח

5 גרם שמרים טריים (או 10 גרם אם מוותרים על התפחה ארוכה במקרר)

חומרים לבצק סלק

500 מ"ל מים קרים

50 מ"ל שמן זית (אפשר להחליף בשמן קנולה)

40 גרם (1/6 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

500 גרם קמח לה פסטה קולורטה להכנת פסטה סלק מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם (1/2 כף) מלח

5 גרם שמרים טריים (או 10 גרם אם מוותרים על התפחה ארוכה במקרר)

אופן ההכנה

מכניסים מים קרים לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמן והסוכר.

מוסיפים את הקמח ומעל את המלח והשמרים.

מפעילים את המיקסר במהירות איטית למשך מספר דקות וממשיכים ללוש במהירות 2 במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק נעים למגע. הבצק אמור להיות מעט יבש ולא דביק.

מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ואחרי כחצי שעה מכניסים למקרר למנוחה של לילה. ניתן ורצוי להוציא את האוויר מספר פעמים במהלך התפיחה. לאחר הוצאת האוויר מביאים לטמפרטורת החדר.

מחלקים כל בצק ל-4 רצועות במשקל 225 גרם כ"א, קולעים 2 חלות גבוהות מ-4 רצועות כ"א (2 רצועות מבצק תרד ו-2 רצועות מבצק סלק).

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים אחת מהשנייה.

מכסים בשקית ניילון גדולה שאינה נוגעת בחלה ומתפיחים עד להכפלת הנפח לפחות.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

אופים כ-25-20 דקות, עד שקול חלול נשמע בהקשה על תחתית החלה.

צילום: רפי הכהן

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים