חלה מתוקה

אפייה: 2 חלות רגילות או חלה אחת ענקית
תנור מחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה

חומרים‭

1 כף שמרים יבשים

1 כפית דבש / מולסה

240 מ"ל (1 כוס) חלב חמים / חלב אורז / חלב שקדים / חלב סויה

60 גרם חמאה מומסת / מרגרינה / חמאת קוקוס (מומלץ) / 60 מ"ל שמן קנולה

490 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית מלח

1 ביצה מקושקשת קלות

1 חלמון + 1 כפית חלב / חלב אורז / חלב שקדים / חלב סויה להברשה

קצח / שומשום / פרג (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים בקערה בינונית חלב, דבש וחמאה.

מערבבים בקערת מיקסר קמח עם שמרים בעזרת וו הגיטרה.

מוסיפים את תערובת החלב ואת הביצה, מערבבים מספר שניות עד לקבלת בצק גס. מחליפים את וו הגיטרה בוו הלישה.

מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות בינונית. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים 75-45 דק' (תלוי במזג האוויר) עד שהבצק כמעט מוכפל.

מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך. קולעים צמה.

מניחים את הצמה על תבנית עם נייר אפייה. מורחים בתערובת הביצה, מכסים קלות את הצמה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה נוספת, כ-30 דק'.

מברישים שוב בביצה ואם רוצים מפזרים מעל קצח / שומשום / פרג (או שלושתם יחדיו).

אופים כ-40 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב יפה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים