חלה מתוקה מקמח חלה עם רחת לוקום ופיסטוקים

קרן ואיציק קדוש

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית עגולה לחלה, 18 דקות

לבצק

500 גרם קמח חלה מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

20 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים

50 גרם דבש

ביצה אחת

2 חלמונים

160 מ"ל מים

60 מ"ל שמן קנולה

10 גרם מלח

50 גרם רחת לוקום חתוך לקוביות

50 גרם פיסטוק ירוק קצוץ

למריחה

ביצה

שומשום

לסירופ סוכר

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

120 מ"ל (1/2 כוס) מים

180 גרם (1/2 כוס) דבש

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים במיקסר את הביצים, השמן, החלמונים והמים יחד עם השמרים.

מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, הסוכר, הדבש והמלח.

לשים עד לקבלת בצק אחיד.

בשלב הלישה הסופי מוסיפים כ-10 חתיכות רחת לקום קצוצות לרבעים וחצי כוס פיסטוק קצוץ.

לאחר קבלת תערובת אחידה מניחים לבצק להתקרר עד לתפיחה כפולה.

מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.

מרדדים ליצירת 8 רצועות שוות, קולעים קליעת 4 ומחברים את הקצוות. משאירים לתפיחה נוספת ומורחים את הבצק התפוח בביצה ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-18 דק'.

מרתיחים מים וסוכר. מוסיפים את הדבש עד להמסה.

מוציאים את החלה הזהובה מהתנור ומורחים במי סוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: שניר (סופגי) גואטה